2017-08-12

Vai Afrikāņiem ir lielākie peņi?

Interesants raksts parādījies jūnija žurnāla “Ilustrētā Zinātne” numurā “Afrikāņiem ir visgarākie peņi”. Rakstā teikts, ka Kongo Demokrātiskajā Republikā vīriešu vidējais dzimumlocekļa garums erekcijas stāvoklī sasniedz 17,9 cm, bet mazākie izmēri ir Nepālā dzīvojošiem vīriešiem (9,3 cm).
Rakstā minēti arī vidējie dzimumlocekļa apkārtmēra izmēri, kur minēts, ka latviešu vīriešiem ir 11,9 cm. Interesanti, no kurienes žurnālisti ņem šādus datus? Šķiet, ka lielākā daļa informācijas tiek izzīsti no pirksta…
Domāju, ka “Ilustrētā Zinātne” ir nopietns žurnāls, kurš savos rakstos balstās uz zinātniski pamatotiem atzinumiem, bet izrāda, ka parasta izklaidējoša dzeltenā prese. Ticamība šiem rakstiem ir vienāda ar nulli. Nākošais raksts šī žurnāla numurā: “Pirksti atklāj peņa garumu” – absurdāks raksts par iepriekšējo.
Par pirkstu un dzimumlocekļa garumiem, gan ir pētījumi, kuri diemžēl pierāda, ka nav atrodama nekāda korelācija starp dzimumlocekļa izmēra un pirkstu, degunu garumiem un tāpat arī kāju izmēriem, kā to sensacionāli to ir publicējis delfi.lv.

Rodas jautājums, kam vajadzīgs publicēt šādu glupu informāciju?  Vai tiešām žurnālisti ir tik truli, ka nevar pameklēt, apkopot un publicēt patiesu informāciju?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru