2017-08-12

PC muskuļu treniņš – Kegeļ vingrinājumu

Ar PC muskuļiem saprot starpenes rajona muskuļus, kas apņem anālo atveri, dzimumlocekļa sakni un veido tādu kā mazā iegurņa diafragmu. Vingrinājumi nostiprina starpenes muskulatūru, treniņa laikā, pasīvi tiek veikta priekšdziedzera masāža. Muskuļiem sasprindzinoties tiek saspiests priekšdziedzeris un dzimumlocekļa sakne.

Jāatzīmē, ka daudzās grāmatās un rakstos PC muskuļu loma tiek pārspīlēta un šie vingrinājumi tiek ieteikti kā priekšlaicīgas ejakulācijas ārstēšanai, tā arī dzimumlocekļa palielināšanai.
PC muskuļa treniņi būtu ieteicami jebkuram vīrietim, īpaši pēc 30 gadu vecuma, kā arī jaunākiem, kam ir sēdošs darbs. Šie vingrinājumi ir nepieciešami vīriešiem, kam novēro urīna nesaturēšanu (pēc pačurāšanas ieliekot locekli biksēs, notiek neliela urīna izdale). Zināma loma šo muskuļu treniņiem var būt arī pie priekšlaicīgas ejakulācijas, kas norit sakarā ar paaugstinātu muskuļu tonusu – regulāri muskuļa treniņi, normalizēs šo muskuļu darbību. PC treniņi uzlabo starpenes apasiņošanu, kas var arī uzlabot erekcijas kvalitāti.
Vingrinājumiem ir vairākas pakāpes. Sākotnēji sāk ar vienkāršākiem, vienā piegājienā vingrinājumu veicot 30-50 reizes, dienā vairākus piegājienu laikā, lai kopsummā sanāktu 200-300 muskuļu sasprindzinājumi.
Vingrinājums ir vienkāršs: sasprindzina starpenes muskuļus, tas veicams tāpat, kā ja čurāšanas laikā vēlaties apturēt čurāšanu. Sasprindzina muskuļus un atlaiž un atkal sasprindzina un atlaiž.

2-3 nedēļas pēc pamata vingrinājuma veikšanas var pāriet uz sarežģītāku treniņu: muskuļus sasprindzina lēnām un tur cik ilgi ir iespējams un tad lēnām atslābina. Vingrinājumus veic 10-15 vienā piegājienā, dienā 3-5 piegājieni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru